Kvarboende

Här har vi samlat information till dig som bor kvar i din bostad under renoveringen.

Störningar under stambytet

Det är fullt möjligt att vara hemma dagtid under produktion. Nödvändig avskärmning och täckning av golv utförs av byggentreprenören men man får ändå räkna med att det blir dammigare än vanligt under ombyggnaden. Ni får tillgång till plast för att skydda känsliga föremål. Under startskedet vid rivning och bilning av golv kommer det att bullra en hel del men större delen av ombyggnadstiden kommer att vara lugnare med tillfälliga störningsmoment.

Möjligt att gå på toaletten och laga mat hemma

Det kommer att gå att laga mat hemma då varmt och kallt vatten samt utslagsvask finns i trapphuset. Mikrovågsugn och kokplatta levereras till de som önskar. Kyl o frys kommer flyttas in i sov/vardagsrum. Varje hushåll får en torrklosett, en så kallad skogstoa som töms regelbundet.

Tillgång till Hyresgästlokal

I samband med att stambytet drar igång får berörda hyresgäster tillträde till Hyresgästlokalen på hörnan Tavastgatan 11, där det finns fyra badrum, tvättstuga, fullt utrustat kök med sittplatser. Vilorum för den som jobbar natt, kontor för den som jobbar hemifrån och ett litet vardagsrum med tv och soffhörna.

Betalar ej hyra under denna period

Under den tid det pågår arbeten i lägenheten och tillhörande trapphus betalas ingen hyra. Stadsholmen ordnar inte med evakuering men ni kan såklart själva välja att bo någon annanstans under tiden för stambytet.

I enstaka fall kan evakuering bli aktuellt och då beror det på åtkomst och placering av tekniska installationer. Det är Stadsholmen som avgör om evakuering är nödvändig.