Ansvar och trivsel

Du som bor i ett hus med många människor behöver visa hänsyn. Det är aldrig helt störningsfritt med grannar över dig, under dig och på sidorna. Här följer våra generella trivsel- och ordningsregler.

Oftast går det att reda ut en störning genom att ringa på hos din granne. Be dem dämpa sig – de är oftast inte medvetna om att någon har irriterat sig på dem. Och om inte det räcker kan det vara bra att känna till Störningsjouren.

Störningsjouren

Störningsjouren knackar alltid på med ett leende. Du når störningsjouren på telefon 08-658 11 60 söndag till torsdag: 20.00-03.00 samt fredag till lördag: 20.00-04.00. 

Vanligtvis behöver de din hjälp med att komma in i porten och tillträde till din lägenhet, för att kunna lyssna på störningarna. De håller alltid ditt samtal anonymt. Kontakta vårt Kundcenter via Mina sidor om du upplever upprepade störningar.

Generella trivselregler

Fest: Du får bjuda in till fest men informera dina grannar i förväg. Visa hänsyn och sänk volymen om de ber dig.

Spika och borra: Du får inte spika, borra eller utföra andra störande arbeten på vardagar 20.00-07.00 och på helger och helgdagar 20.00-10.00.

Vattenspolning: Undvik vattenspolning 23.00-06.00.

Husdjur: Låt inte husdjur springa lösa inom fastigheten.

Grillning: Det är inte tillåtet att grilla på balkongen, uteplatsen eller nära husfasaden, eftersom det kan orsaka brand. Du behöver ha ett säkerhetsavstånd på minst tio meter från fasaden om du grillar på gården. I vissa av våra områden har vi gjort i ordning en grillplats och där går det givetvis bra att grilla. Visa hänsyn, tänk på att rök och matos snabbt kan sprida sig vidare in i dina grannars lägenheter.

Musik: Spela inte musik så högt att den uppfattas som störande.