Kakor

Stadsholmen.se använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Vad är kakor (cookies)?

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Kakor som används på stadsholmen.se

PHPSESSID

Programmeringsspråket PHP sätter denna kaka automatiskt när kakor är aktiverade på webbplatsen. Den agerar endast som en flagga som påvisar att kakor kan användas. Förfaller när webbläsaren stängs.

ASP.NET_SessionId

Används av webbservern för webbplatsens funktionalitet. Ingen personlig info sparas. Förfaller när webbläsaren stängs.

PHPSESSID

Denna kaka sätts när du loggar in på Mina sidor. Den håller koll på att du är inloggad och har rätt att besöka Mina sidor. Förfaller när webbläsaren stängs.

_utma, _utmb, _utmc, _utmz

Permanent tredjepartskakor som används av webbanalysverktyget för att samla statistik om vilka områden på vår webbplats som får flest besök. Denna information används till att förbättra innehållet på vår webbplats och göra det enklare för besökaren att använda webbplatsen. Kakan innehåller ingen personlig information. Vissa kakor upphör att gälla när sessionen avslutas men de flesta stannar kvar i din dator i upp till två år.

Stäng av kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du neka användningen och lagring av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsare.

  • Internet Explorer – inställningar med kakor hanteras under menyn Verktyg, Internetalternativ, klicka på fliken Sekretess. Under Avancerat väljer du hur du vill hantera kakor.
  • Firefox – inställningarna med kakor hanteras under menyn Verktyg, Inställningar och fliken Sekretess Kakor.
  • Chrome – Inställningar med kakor hanteras under menyn Inställningar, Visa avancerade inställningar, Sekretess och Innehållsinställningar.