Fredrik har ordet

Jag brukar ta en promenad på lunchen. Varje dag står turister framför våra unika byggnader på Mariaberget med kameran i högsta hugg. För dom är husen en vacker bakgrundsfond av Stockholm och ett minne för livet. För mig är husen ett ovärderligt kulturarv.

"Vi bevarar historia"

När jag ser turisterna påminns jag om vikten av Stadsholmens uppdrag, hur viktigt det är att vi bevarar Stockholms kulturarv och håller Stockholms själ vid liv. Det är vi som ser till att historia från 1200-talet sitter kvar i väggarna. Vi gör det genom gamla beprövade metoder, kunniga entreprenörer och engagerade medarbetare. Alltid för att bevara historia och dess spår – aldrig för att förändra. Det är med stor glädje vi tar hand om våra byggnader så att de kan förbli favoritmotiv för såväl kulturhistoriskt intresserade som stockholmare och turister.

Vet du vad du borde göra?

Ta en tur till Gamla Stan och strosa genom de stenlagda gränderna. Besök någon av våra gårdar utanför staden. Cykla förbi våra trähus på Åsöberget. Lyft blicken och se den franska balkongen i Anders Zorns gamla ateljévåning på Södermalmstorg. Ta en guidad vandring i Fogelströms fotspår på Södermalm.
Vi har hus och Stockholmsmiljöer för alla och du är varmt välkommen. Det är först när du promenerar runt som jag gör på lunchen som du förstår vad jag menar.

Avslutningsvis, glöm inte att använda vår webbplats för att hitta byggnaden eller för att läsa mer om området du är intresserad av. Och tveka inte att höra av dig. Vi vill alltid bli bättre och din feedback är viktig.

Vi ses på Stockholms gator!

 

Fredrik Juhnell
Förvaltningschef