Fakta

Stadsdel
  • Södermalm
Gatuadress
Söder Mälarstrand 21/Bellmansgatan 2
Byggår
  • 1885-1887
Storlek
  • 183 kvm
Våning
  • 8 av 9
Hyra
  • 52 500 kr/månad varmhyra

Charmig kontorslokal om 183 kvm i anrika Mariahissen på Mariaberget på Södermalm. Fantastisk utsikt över Riddarfjärden.

Lokalen är belägen på plan 8 i huset (entré både nerifrån Söder Mälarstrand 21 och uppifrån Bellmansgatan 2). Det finns hiss i huset. Lokalen är så gott som helt nyrenoverad. Det finns två toaletter varav en med dusch. Ventilationens kapacitet gör lokalen lämplig för maximalt 27 personer på heltid. Det är något lägre takhöjd än standard.

Mariahissen uppfördes under åren 1885–1887 för att användas som hiss, kontor, lager, café, värdshus och gymnastiksal. Fastigheten har högsta skyddsklass enligt Stadsmuseets klassificering. Det innebär att fastigheten har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde.

Det är mycket bra kommunikationer i området; Inom fem-tio minuters promenad ligger Gamla Stans, Slussens och Mariatorgets T-banestationer och ett flertal busshållplatser. Det är gott om restauranger och trevliga promenadstråk i området.

Vi söker en hyresgäst som bedriver momspliktig kontorsverksamhet. Tillträde är möjligt omgående. Hyra 630 000 kr/år (ca 3 400 kr/m2/år) inkl.uppvärmning och varmvatten, exkl. moms och fastighetsskatt (f.n. 49 680 kr/år). Sophämtning och återvinning (glas, plast, papper, kartong, matavfall m.m.) erhålls för ett hyrestillägg om 1 800 kr/år. Hyran höjs med 2 % per år. Fiber är indraget i fastigheten.

Alla bilder