Vill du arbeta med fastigheterna som utgör en del av Stockholms kulturarv och själ?

Publiceringsdatum: 2019-01-23

På Stadsholmen jobbar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. För oss är byggnadsvård ett vardagsarbete. Det betyder att allt vi gör präglas av respekt för husen och deras historia. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med att bygga din karriär och ha roligt på jobbet. Vi söker dig som är strukturerad, lyhörd, kommunikativ för en tjänst som

Fastighetsingenjör

Om tjänsten

Trivs du med att ha en central roll, ansvara för samordning och ha många kontaktytor? Då kan du vara vår nästa fastighetsingenjör. Som fastighetsingenjör på Stadsholmen har du ett funktionsansvar för våra fastigheter. Tillsammans med övriga medarbetare på förvaltningen bidrar du till att säkra en fortsatt god värdeutveckling, hög kvalitet och nöjda kunder. I din roll kommer du ansvara för ombyggnader vid exempelvis stambyten med fokus på hur Stadsholmens fastigheter ska utvecklas för att uppfylla nutida tekniska- och myndighetskrav och samtidigt bevara och värna om kulturhistoriska värden.

Din profil

Vi söker dig som är strukturerad, lyhörd, kommunikativ och har god känsla för projektekonomi för en tjänst som fastighetsingenjör. Vi tror att du är byggnadsantikvarie, fastighetsingenjör, teknisk förvaltare eller byggnadsingenjör med erfarenhet av ombyggnad av äldre värdefull kulturhistorisk bebyggelse. Du har erfarenhet och god kunskap om fastighetsförvaltning och bygglagstiftning. Du har god erfarenhet av att driva och samordna projekt och projektekonomi samt kunskap om bygg- och installationsteknik samt entreprenadkunskap. B- körkort är krav för tjänsten.

Du ska ha

Högskole- eller universitetsutbildning eller yrkeshögskola inom byggnadsteknik eller fastighetsförvaltning eller ha förvärvat motsvarande kunskaper via yrkeslivet.

ELLER

Dokumenterad högskole- universitetsutbildning inom byggnadsvård såsom exempelvis bebyggelseantikvariskt program

OCH

Dokumenterad erfarenhet av arbete med ombyggnader och renoveringar av äldre, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse.

Det är meriterande om du har


  • Påbyggnadsutbildning inom byggnadsvård, restaureringskonst eller byggnadsteknik


Exempel på arbetsuppgifter

  • Planera, samordna och aktivt driva planerade underhållsarbeten och pågående ombyggnadsprojekt

  • Initiera och utreda underhålls-/ombyggnads- och utvecklingsprojekt

  • Följa upp och analysera underhållsplanering utifrån driftkostnader

  • Medverka vid framtagande av affärsplaner och budget. Samarbeta med fastighetsutvecklingsavdelningen i större ombyggnadsåtgärder

  • Stödja förvaltare och bovärdar i tekniska frågor samt byggnadsvårdsfrågor.


Alla arbetsuppgifter präglas av Stadsholmen överordnade uppdrag att värna fastigheternas kulturhistoriska värden

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och dina drivkrafter. Det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt, är handlingskraftig och tycker om att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med dina kollegor. Du är lyhörd och lyssnar på din omgivning samtidigt som du är kommunikativ.

Välkommen med din ansökan!

Stadsholmen är ett fastighetsföretag med ett unikt uppdrag – att äga, rusta upp och förvalta hus med stora antikvariska värden i Stockholms stad. Flera av våra fastigheter har status som byggnadsminnen. För oss är byggnadsvård ett vardagsarbete. Det betyder att allt vi gör präglas av respekt för husen och deras historia. Stadsholmen är ett dotterbolag till Svenska Bostäder, äger 279 fastigheter och har kontor på Södermalm.


Kontaktperson

Maria Lorentzi
Fastighetsingenjör
08-50836554


Sista ansökningsdag: 2019-02-05

Ansök via länken:

Kategorier: Stadsholmen