Turista i Stadsholmens kvarter!

Publiceringsdatum: 2019-08-08

Det är ännu sommar och kanske att några fortfarande är lediga. Är du kvar i stan, eller kommer hit på semester, så vill vi på Stadsholmen tipsa om att du kan turista i våra kvarter.

Mariaberget, Katarinaberget, Fjällgatan och Djurgårdsstaden är exempel på fantastiska miljöer som är både vackra och spännande att besöka. Här äger Stadsholmen flera fastigheter med spännande historia. Kulturarvet som husen utgör är en viktig del av Stockholms stadsbild och utveckling.

Mariabergets bebyggelse, som länge hotades av rivningar, räddades på 1960-talet. Här finns den charmiga Hornsgatspuckeln med sina gallerier och butiker, och gångstråket Monteliusvägen med utsikt över Riddarfjärden. Bastugatan, Bellmansgatan och Pryssgränd är också värda ett besök.

Om du är nyfiken på intressanta hus utanför innerstan kan till exempel Farsta gård vara ett bra tips. Gården ligger som en påminnelse om gamla tider vid Magelungens strand med fina promenadstråk. En annan oas är Herrängens gård vid idylliska Långsjön på gränsen mellan Stockholms stad och Huddinge. Dessa båda gårdar har gett namn till sina stadsdelar och berättar om de moderna förorternas framväxt.

Här på hemsidan kan du läsa mer om våra hus genom att söka på fastigheter i menyraden överst. Där hittar du informativa faktablad med massor av spännande historik om husen och miljöerna.

Kategorier: Stadsholmen