Trädgårdar och byggnadsvård i Stadsholmens tidning

Publiceringsdatum: 2018-10-01

I det tredje numret av vår tidning för det här året presenterar vi Stadsholmens nya trädgårdssamordnare Åsa Manhem Mörk. Vi berättar också om hur Kulturhusrådet arbetar.

Tjänsten som trädgårdssamordnare är helt ny på Stadsholmen. Tanken är att ta ett samlat grepp om utemiljöerna, som ju ofta är mycket viktiga både för fastigheternas kulturhistoriska värde och för de boende.

Åsa Manhem Mörk kommer närmast från en liknande tjänst på bostadsföretaget Mimer i Västerås, men hon har också arbetat med trädgårdsfrågor på Stadsholmens moderbolag Svenska Bostäder.

Sedan snart trettio år tillbaka finns Kulturhusrådet som en viktig kunskapsbank för Stadsholmen. Rådet, som består av kvalificerade medlemmar med omfattande byggnadsvårdskunskaper, har en bred funktion. Man ger råd både i frågor som rör stadsbyggnad och restaurering.

I detta nummer berättar vi också lite om våra lokaler. Liksom bostäderna omfattas de av omfattande bevarandekrav, vilket betyder att det finns mycket att tänka på för den som vill göra förändringar, vilket kräver Stadsholmens godkännande.

Stadsholmens tidning distribueras till alla bostads- och lokalhyresgäster inom företaget. Du kan läsa tidningen här på hemsidan genom att klicka på länken, Tidningen Stadsholmen 2018 nr 3.

Du som är hyresgäst kan också läsa tidningens bytestorg med aktuella annonser för interna lägenhetsbyten (kräver inloggning).

Kategorier: Stadsholmen