Nytt nummer av Stadsholmens tidning

Publiceringsdatum: 2019-09-25

I nummer tre av tidningen Stadsholmen för i år har vi bland annat besökt Gamla stans cykel som flyttat in i fastigheten Daedalus.
Läs också om det kommande arrangemanget Open House Stockholm som hålls i oktober. Där deltar Stadsholmen och visar Momma Reenstiernas palats.

Den anrika butiken Gamla stans cykel har funnits i ett helt århundrade i Gamla stan. Länge låg affären på Stora Nygatan, men nu har man flyttat in i Stadsholmens fastighet Daedalus på gatan bredvid.

Den första helgen i oktober hålls evenemanget Open House Stockholm. Då har alla möjlighet att se hus och platser i staden som inte alltid är tillgängliga för allmänheten. Stadsholmen kommer att visa Momma Reenstiernas palats på Wollmar Yxkullsgatan på Södermalm. Huset uppfördes av holländaren Jacob Momma på 1660-talet som privatbostad.

Vi berättar också om den lokal på Mariaberget som kan disponeras gemensamt av de hyresgäster som har stambyte inom ramen för Mariabergslyftet. Lokalen ligger på Tavastgatan och där finns sittgrupp och matlagningsmöjligheter, TV och wifi. Tanken är att man under pågående stambyte ska kunna gå dit och få en paus från byggarbetena i lägenheten. I lokalen finns också utställning med kakelval för badrum och köksluckor.

Tidningen distribueras till alla Stadsholmens bostads- och lokalhyresgäster. Du kan läsa tidningen digitalt här på hemsidan.

Kategorier: Stadsholmen