Nytt hus i nya numret av Stadsholmens tidning

Publiceringsdatum: 2021-03-10

I det första numret av vår tidning för året visar arkitekten Jacob Hidemark ritningarna till ett nytt litet hus. Det ska byggas i Mariedal vid Karlbergskanalen.
Vi berättar också om Heleneborgs portvaktsbostad som just nu renoveras.

Stadsholmens fastighet Mariedal får en ny byggnad som bland annat ska innehålla kök till det intilliggande caféet. Jacob Hidemark har ritat ett hus med enkla former som ska underordna sig de befintliga husen på fastigheten.

I tidningen berättar vi också om arbetet med den pågående upprustningen av den så kallade portvaktsbostaden till malmgården Heleneborg på Södermalm. Huset har inte renoverats sedan 1950-talet, och ligger strax nedanför den pampiga Högalidskyrkan.

Vi har också gjort en intervju med arkitekten Lena Simonsson, som lämnar Kulturhusrådet efter cirka 15 år. Hon gläds över att Stadsholmens hus ”fortsätter att berätta sin historia”.

Stadsholmens tidning distribueras till alla bostads- och lokalhyresgäster inom företaget. Du kan läsa tidningen här på hemsidan genom att klicka på länken.
Du som är hyresgäst kan också läsa tidningens bytestorg med aktuella annonser för interna lägenhetsbyten (kräver inloggning). 

Kategorier: Stadsholmen