Fakta

Stadsdel
  • Kungsholmen (Stadshagen)
Gatuadress
Hornsbergs strand 14
Byggår
  • 1810 + 2021
Storlek
  • 111 + 34 kvm
Hyra
  • 36 500 kr/månad varmhyra

Unikt tillfälle att hyra ett helt hus för café-/restaurangverksamhet med möjlighet till servering i trädgården.

Huset är beläget i en historisk miljö med fantastisk trädgård invid Karlbergskanalen. Fastigheten har högsta skyddsklass enligt Stadsmuseets klassificering. Det innebär att den har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde. Här finns en härlig atmosfär och stor potential.

Totalarea för hela förhyrningen är 145 kvm och består av hela det lilla huset i två våningar (111 kvm) och en mindre komplementsbyggnad (34 kvm). I huset finns plats för cirka 40 sittande gäster inomhus samt ytterligare några på balkong och veranda beroende på möblering. Det finns diskmaskin installerad och är förberett för kaffestation och kyl/frys eller dylik utrustning som hyresgästen står för. Det finns en gästtoalett på övre plan. Huset har genomgått en omfattande renovering under 2020-2021. I komplementsbyggnaden som byggs under 2021 finns en HWC och personalutrymmen och det är förberett för ett praktiskt modernt restaurangkök. Hyresgästen bekostar önskad köksutrustning och fläktar. Matavfallskvarn med fettavskiljare finns installerad.

Bra affärsläge med ett välbesökt gångstråk längs med hela trädgården samt många kontorsfastigheter och boende i området. Några minuters promenad till tunnelbana (Stadshagen) och cirka 10 minuters promenad till Sankt Görans sjukhus. En del av den soliga trädgården får nyttjas för permanent serveringsmöblering. I huvudbyggnaden intill finns två bostadslägenheter och ett kontor.

Vi söker en hyresgäst som bedriver momspliktig café-/restaurangverksamhet. Tillträde kring maj 2021. Hyra: 438 000 kr/år inkl. nyttjande av del av trädgård, uppvärmning och tillgång till fiber. Kostnad för vatten och sophämtning samt tillägg för fettavskiljare, mervärdesskatt och ev. framtida fastighetsskatt tillkommer. Möjlighet att hyra en parkeringsplats finns. Ingen nyckelpeng.

Alla bilder