Fakta

Stadsdel
  • Kungsholmen (Stadshagen)
Gatuadress
Hornsbergs strand 14A
Byggår
  • 1750
Storlek
  • 116 kvm
Hyra
  • 38 750 kr/månad varmhyra

Kontorslokal om 116 kvm i historisk miljö i ett av Stockholms bästa lägen invid Karlbergskanalen

Lokalen består av husets hela bottenvåning och har fyra kontorsrum och ett rymligt kök. Det finns två toaletter, varav en med dusch. Lokalen har en utgång direkt ut till trädgården. Fiber finns indraget i fastigheten.

Båda husen på fastigheten och trädgården genomgår för närvarande en omfattande renovering och ombyggnad. På plan två och tre i stora huset blir det bostadslägenheter och det lilla huset kommer att hyras ut som café/restaurang. Trädgården får nyttjas av allmänheten.

Mariedal byggdes troligen i mitten på 1700-talet som en liten tullstuga för att övervaka båttrafiken från Ulvsundasjön. 1849 byggdes huset om och till för att användas som sommarnöje till en förmögen grosshandlarfamilj vid namn Scharp. Mellan 1880 och 1930-talet ägdes fastigheten av Stockholms stad och nyttjades som ett behandlingshem för lupussjuka under S:t Görans sjukhus. Under andra världskriget användes Mariedal som militärförläggning och 1952 tog Sällskapet Länkarna över fastigheten och de flyttade härifrån först 2008.

Fastigheten har högsta skyddsklass enligt Stadsmuseets klassificering. Det innebär att den har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde.

Vi söker en hyresgäst som bedriver momspliktig kontorsverksamhet. Tillträde enligt överenskommelse. Hyra: 465 000 kr/år inkl. uppvärmning, varmvatten, sophämtning och tillgång till fiber. Mervärdesskatt och fastighetsskatt tillkommer.

Alla bilder