Nytt nummer av Stadsholmens tidning

I början på juni utkom ett nytt nummer av vår tidning. Där berättar vi bland annat om inre underhåll och om lägenheter som förmedlas till ungdomar. 

I år gör Stadsholmen inre underhåll i 100 lägenheter. För många hyresgäster är det efterlängtat – målning och tapetsering innebär att man får en fräsch lägenhet. Men man får inte heller glömma att åtgärderna är omfattande:
- När vi går in och åtgärdar en hel lägenhet blir det naturligtvis ganska stökigt för hyresgästen, säger Annika Gerdin som ansvarar för det planerade inre underhållet. Speciellt för äldre personer kan det vara jobbigt. När vi ska tapetsera och måla måste det vara renplockat. En del hyresgäster tackar därför nej när de får erbjudande om inre underhåll.

Vi berättar också om de lägenheter som förmedlas till ungdomar mellan 18 och 25 år. Bostadsförmedlingen förmedlar vissa mindre lägenheter till unga bostadssökande som står i kön.
- I år har vi lämnat fyra smålägenheter till bostadsförmedlingen och angett att de kan förmedlas särskilt till ungdomar, säger Stadsholmens bostadsuthyrare Elisabeth Fasth. Lägenheterna i kön förmedlas sedan rättvist mellan de olika åldersgrupperna bland dem som är 18-25 år.

I Gamla stan har renoveringen av ett byggnadsminnesförklarat hus på Stora Hoparegränd i Gamla stan nyligen avslutats. Huset är från 1500-talet och rymmer en bostadslägenhet samt det så kallade Vindragarlagets härbärge, som fungerar som museum. Vindragarna var Sveriges sista skråämbete och upplöstes 1930. I ett rum hittade Stadsholmen rester av gamla tapeter som suttit i huset.
- Det visade sig att de var gjorda av Johan Norman som var verksam som tapetmakare i Gamla stan på 1700-talet, säger Stadsholmens fastighetsingenjör Ulrika Bask.
Tapetmakare Mats Qwarfordt på Långholmen tillverkade sedan nya tapeter med det gamla mönstret som utgångspunkt.
- De blev jättefina och sitter nu i ett av rummen i huset, säger Ulrika Bask.

Du kan läsa tidningen genom att klicka på länken. Du som är hyresgäst kan också läsa tidningens bytestorg genom att logga in som hyresgäst.