Nytt nummer av Stadsholmens tidning

I årets tredje nummer av Stadsholmens tidning har vi följt med på en filminspelning i våra kvarter vid Katarina kyrka. Vi berättar också om renoveringen av Piperska palatset och välkomnar till Open-house i två av våra fastigheter.  

Stadsholmens kvarter och byggnader används ofta för filminspelningar. Tidningen Stadsholmen var med i somras när några scener för TV-serien Fröken Frimans krig spelades in på Katarina kyrkobacke. Serien sänds med nya avsnitt i jul. 

Från Stockholms stads sida finns en uttalad ambition att staden ska vara en attraktiv plats för filminspelningar - i våras pågick inte mindre än 22 filmproduktioner i Stockholm samtidigt. I tidningen möter du Mia Uddgren, filmkommissionär på Filmregion Stockholm-Mälardalen som berättar mer.

Helgen den 6-8 oktober har du möjlighet att se ett par Stadsholmenlokaler som normalt sett inte är tillgängliga för allmänheten. Då  deltar Stadsholmen i den internationella festivalen Open-house och visar disponentvillan ovanför Münchenbryggeriet och kättingsmedjan på Söder Mälarstrand.

I tidningen besöker vi också ett par av Stadsholmens småstugor på Mäster Pers gränd i Vita Bergen. Husen fick en lite ovanlig användning i somras - då ordnade Sofia församling som hyr husen drop in-vigslar här. 

Stadsholmens tidning distribueras till alla bostads- och lokalhyresgäster inom företaget. Du kan läsa tidningen här på hemsidan genom att klicka på länken.
Du som är hyresgäst kan också läsa tidningens bytestorg med aktuella annonser för interna lägenhetsbyten (kräver inloggning).