Broderade hus i Stadsholmens tidning

    I årets andra nummer av Stadsholmens tidning har vi besökt hyresgästen Andrea Ydring på Nytorget. Hon har broderat detaljrika bilder av husen hon bott i.  Följ också med till jubilerande keramikkollektivet Kaolin, och till Tjärhovsgatan där Stadsholmen genomför en stor ombyggnad i kvarteret Sturen Minsta 2.  

Andrea Ydring på Nytorget har i över 40 år broderat bilder av sina bostäder. Flera av dem har varit lägenheter inom Stadsholmens bestånd. Tidigare i vår hade hon en utställning i Gamla stan med sina broderier. Det är också ett broderi av Andrea som pryder omslaget till tidningen - en bild av Stadsholmens hus på Nytorget 3. 

Ännu mer konst blir det i detta nummer i och med besöket hos jubilerande Kaolin - Sveriges enda renodlade keramikkollektiv. I lokalen på Hornsgatspuckeln visar man keramik både av sina egna medlemmar och av inbjudna utställare.

Vi gör också ett besök i kvarteret Sturen Minsta 2 på Tjärhovsgatan där Stadsholmen genomför en stor ombyggnad. Hotellet i kvarteret får fler rum och en ny entré. På platsen där 1700-talshuset ligger fanns förr ett bryggeri. Passa också på att försöka lösa korsordet på sista sidan. Det är konstruerat av Stadsholmens bovärd Anders Björkén och bland de rätta inskickade lösningarna lottar vi ut boken ”Parkstaden” som berättar om stadens gröna miljöer.

Stadsholmens tidning distribueras till alla bostads- och lokalhyresgäster inom företaget. Du kan läsa tidningen här på hemsidan genom att klicka på länken. Du som är hyresgäst kan också läsa tidningens bytestorg med aktuella annonser för interna lägenhetsbyten (kräver inloggning).